Aanbod

Als mens ben ik invoelend, altijd met een luisterend oor. Wat ik in ons contact belangrijk vind is dat wij open en transparant zijn en dat wij samen jouw route bepalen. Jij hebt namelijk de regie. Veiligheid staat bij mij bovenaan. Ik ben altijd respectvol en houd van een vleugje humor en ik zal alles bekijken vanuit onderlinge samenhang. Alles wat zich aandient geeft richting aan het coachproces en door persoonlijke gesprekken, praktische oefeningen en (thuis)opdrachten wordt gewerkt aan jouw coachvraag. Iedereen is uniek, daarom zijn mijn coachtrajecten altijd MAATWERK. Ik kan maatwerk leveren doordat ik mij na mijn studie verder ben gaan specialiseren in:

Counselling

Met Counselling help ik je om jouw zelfoplossend vermogen aan te spreken. Wat dat is de kern van jouw gedragsverandering. Ik luister goed naar de problemen of ervaringen van jou, om aan de hand daarvan na te gaan waar de kern ligt en hoe het mogelijk is om daar het hoofd aan te bieden. Ik zal hier en daar aanwijzingen geven. Mijn doel is om er vooral voor te zorgen dat jij een oplossing vindt die dicht bij jouw eigen identiteit staat. Ik kan mee naar binnen kijken, om op die manier zowel de gevoelens, gedachten als het gedrag te verkennen. En op basis daarvan voor een nieuwe balans te zorgen.

ACT

Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie die ik als rode draad in het proces gebruik. Ik ga ervan uit dat het volkomen normaal is dat je als mens regelmatig lastige gedachten en gevoelens ervaart. ACT is een effectieve behandelmethode voor diverse psychische en lichamelijke problemen (zoals angst en fobieën en chronische pijn). Ook zonder specifieke klachten is ACT zinvol. Ik leer jou om je te richten op zaken die je zelf kunt beïnvloeden, zoals je eigen gedrag. In plaats van verzet tegen of controle proberen te krijgen over zaken waar je geen invloed op hebt zoals je gedachten en emoties.

"Jouw overtuigingen bepalen hoe je de wereld om je heen ziet."

Bokscoaching

Bokscoaching is een methode om op een ervaringsgerichte manier (door te boksen) de mentale problematiek (uitdagingen) aan te pakken. Mijn cliënten hebben ook mogen ervaren dat de fysieke werkvormen de persoonlijke groei en ontwikkeling versnellen.

Met mijn brede (vecht) sport achtergrond zet ik graag deze methode in. Je lichaam verteld je meer dan je denkt. Daarnaast leert mijn ervaring mij dat niet iedereen zich comfortabel voelt bij zogenaamde zit- en coachsessies.

Door boksen te gebruiken als een metafoor, kun je inzichten verkrijgen die je helpen om beter in je vel te zitten, los te komen van ‘oude’ patronen en meer regie te nemen op jouw eigen leven. Ik leer jou om je meer  bewust te worden van je eigen grenzen. Je kunt samen met mij in een veilige setting oefenen met het aangeven en bewaken van deze grenzen. Ik help je letterlijk om steviger in je schoenen te staan. Daarmee vergroot jij je weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Leefstijlcoaching

Gezonde leefstijl gaat om een gezond lijf en een gezonde geest. Uit ervaring weet ik dat dit niet vanzelf komt en dat je er bewust mee bezig moet zijn. Goede voeding, bewegen, ontspanning, sociaal-emotionele aspecten en mentale kracht zijn namelijk nauw met elkaar verbonden. Ik geef jou kennis en inzichten over deze thema’s waarmee je praktisch aan de gang kunt, zodat je weer in je energie komt en de balans weer terugvindt. Ik leer je bijvoorbeeld wat lekkere gezonde voeding is, hoe je op een gezonde duurzame manier kan afvallen, beter kan ontspannen, goed kan slapen en plezier kan hebben in bewegen. 

Als je weet wat bij jou past helpt het jou om je gelukkig, gezond en fit te voelen.