Werkwijze

Als mens ben ik invoelend, altijd met een luisterend oor. Daadkrachtig, confronterende vragen ga ik niet uit de weg. Verder ben ik altijd respectvol en houd van een vleugje humor. Ik bekijk alles vanuit onderlinge samenhang. Alles wat zich aandient geeft richting aan het coachproces en door persoonlijke gesprekken, praktische oefeningen en (thuis)opdrachten wordt gewerkt aan jouw coachvraag. Iedereen is uniek, daarom zijn mijn coachtrajecten altijd MAATWERK. Ik kan maatwerk leveren doordat ik mij na mijn studie verder ben gaan specialiseren in:

Counselling

Counselling helpt om het zelfoplossend vermogen van de cliënt aan te spreken. Een counsellor luistert goed naar de problemen of ervaringen van een cliënt, om aan de hand daarvan na te gaan waar de kern ligt en hoe het mogelijk is om daar het hoofd aan te bieden. De counsellor zal hier en daar aanwijzingen geven. Het is aan de andere kant echter een methode om er vooral voor te zorgen dat een cliënt een oplossing vindt die dicht bij de eigen identiteit staat. Een counsellor kan mee naar binnen kijken, om op die manier zowel de gevoelens, gedachten als het gedrag te verkennen. En op basis daarvan voor een nieuwe balans te zorgen.

ACT

Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) is een nieuwe vorm van
gedragstherapie. ACT gaat ervan uit dat het volkomen normaal is dat je als mens regelmatig lastige gedachten en gevoelens ervaart. ACT is een
effectieve behandelmethode voor diverse psychische en lichamelijke
problemen (zoals angst en fobieën en chronische pijn). Ook zonder specifieke
klachten is ACT zinvol. Je leert je richten op zaken die je zelf kunt beïnvloeden,
zoals je eigen gedrag. In plaats van verzet tegen of controle proberen te
krijgen over zaken waar je geen invloed op hebt zoals je gedachten en
emoties.

"Jouw overtuigingen bepalen hoe je de wereld om je heen ziet."

Bokstherapie

Bewegen bevordert ook het mentale herstel. Daarnaast leert mijn ervaring mij dat niet iedereen zich comfortabel voelt bij zogenaamde zit- en coachsessies.

Bokstherapie is een methode om op een ervaringsgerichte manier (door te boksen) de mentale problematiek (uitdagingen) aan te pakken. Uit onderzoek blijkt dat fysieke werkvormen de persoonlijke groei en ontwikkeling versnellen. Door boksen te gebruiken als een metafoor, kun je inzichten verkrijgen die je helpen om beter in je vel te zitten, los te komen van ‘oude’ patronen en meer regie te nemen op jouw eigen leven. Door bokstherapie word je jezelf bewust van je eigen grenzen. Je kunt in een veilige setting oefenen met het aangeven en bewaken van deze grenzen. Het helpt je letterlijk om steviger in je schoenen te staan. Daarmee vergroot jij je weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Leefstijlcoaching

Onderdelen als voeding, bewegen, slaap, sociale contacten, ontspanning en het ervaren van zingeving hebben een grote invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Gezonde leefstijl gaat om een gezond lijf en een gezonde geest. Goede voeding, bewegen, ontspanning, sociaal-emotionele aspecten en mentale kracht zijn nauw met elkaar verbonden. Het helpt om je gelukkig, gezond en fit te voelen.